Geen widgets gevonden in de zijbalk

Plintverwarming

Elpan-Wanpan plintverwarming

Het Deense bedrijf Elpan Wanpan produceert verwarmingsmodules waarmee de woonruimte op een onconventionele manier wordt verwarmd. Hiervoor worden verwarmingsmodules in de kamer geïnstalleerd in plaats van de gebruikelijke plinten op de onder muur. Het resulterende heat sealing effect zorgt ervoor dat de warmte gelijkmatig door de kamer wordt verdeeld en luchtcirculatie wordt vermeden, zoals het geval is bij traditionele radiatoren. Met Elpan Wanpan wordt 70% stralingswarmte in de kamer uitgestraald en slechts 30% convectiewarmte naar de muren.

25% besparing op verwarmingskosten
De afgelopen jaren hebben verschillende tests aangetoond dat het heat seal-principe resulteert in een jaarlijkse besparing op verwarmingskosten van 25%. Het principe is gebaseerd op de gelijkmatige afgifte van warmte door de modules die op de muur lopen. Een radiator werkt daarentegen op dezelfde manier als een luchtpomp en moet de lucht de hele kamer in pompen, d.w.z. H. zelfs in de verste hoeken. Door deze transmissie is het energieverbruik van conventionele radiatoren veel slechter dan bij het warmte beperkende principe. Ook in vergelijking met vloerverwarming heeft het heat sealing principe een economisch voordeliger effect, omdat bij vloerverwarming een dag- of nachtreductie bijna onmogelijk is door de lange reactietijd van gemiddeld 5-7 uur en regulering loont niet. Elpan Wanpan daarentegen kan zeer snel reageren op temperatuurveranderingen, zodat er ook overdag bespaard kan worden, b.v. B. wanneer de zon de kamer binnen schijnt en de kamer verwarmt. In dit geval wordt Elpan Wanpan onmiddellijk uitgeschakeld, terwijl de vloerverwarming blijft werken.

Vrije inrichting
Met Elpan Wanpan verwarmingsmodules kun je ook je huis naar eigen wens inrichten, aangezien er bij het plaatsen van de meubels geen grote radiatoren in de weg of onder de ramen zitten. Volumineuze radiatoren dragen overigens niet per se bij aan een mooi appartement.

Andere voordelen
Door het heat sealing principe blijft de luchtcirculatie in de ruimte sterk beperkt, waardoor tocht en koude voeten worden geëlimineerd. Bij normale radiatoren is er echter luchtcirculatie, d.w.z. H. eerst stijgt de warmte naar het plafond en dan de kamer in. Als de lucht naar het andere uiteinde van de kamer is verplaatst, is de temperatuur al gedaald. Als de lucht vervolgens terug trekt naar de radiator, daalt de temperatuur weer en mag deze slechts 17-18° C boven de vloer bereiken.

Het heat sealing principe betekent ook dat de muren of hoeken in het appartement niet koud of vochtig zijn. Heel vaak wordt Elpan Wanpan ook geïnstalleerd onder grote raamsecties om de koude lucht die uit deze ramen komt te compenseren.

Vanaf 150 Euro per ruimte

Nergens meer voordeel als bij Proheating.
Wilt u nu nog van het gas af,

Ook zonder gas, Klik hier.