Proheating biedt de ideale verwarming voor houten- en laminaatvloeren

 


Opbouw laminaatvloer met vloerverwarming

 • laminaat of houten vloer
 • vochtwerende folie laag
 • folieverwarming: 0,2 mm dik
 • ondervloer/isolatie
 • hout- of betonvloer

De  folieverwarming is bij uitstek geschikt voor gebruik onder houten- en laminaatvloeren. Deze verwarmingsmethode kan ook toegepast worden onder karpetten of vinyl vloerbedekking.

Met minder dan 0,2 mm dikte , heeft de folie een praktisch te verwaarlozen invloed op de uiteindelijke dikte van de vloer. De folieverwarming wordt gebruikelijk gelegd over een ondervloer (dikte ca 6mm), die een goede isolatie biedt richting beton- of houten-ondervloer.
Daardoor is deze methode ideaal voor gebruik bij nieuwbouw, zowel als renovatie waar de dikte van de vloer meestal een grote rol speelt.

 

 • Warmteopbrengst
  De  verwarmingsfolie biedt een gelijkmatige warmteverdeling onder de vloer.
  De folie is leverbaar in diverse vermogens per M2 en kan toegepast worden voor hoofd- of bijverwarming. 
 • Eenvoudig te installeren
  De installatie van de folieverwarming kan door iedereen worden uitgevoerd en is bijzonder geschikt voor doe-het-zelvers.
  Aanbevolen wordt om voor het aansluiten van de elektrische verbinding een elektricien in te schakelen.

 • Leverbaar in de lengte die uw wenst
  De folieverwarming is leverbaar in elke lengte die u wenst. (de breedte ligt vast).
  U bepaalt zelf de lengte van de banen: onze medewerkers maken deze op maat en zetten er de benodigde aansluitdraden (lengte 250 cm) aan, zodat u uw vloerverwarming eenvoudig kunt installeren.

Opbouw van de laminaatvloer met vloerverwarming

Belangrijkste voordelen

 • Minimaal effect op de vloerdikte
 • Ideaal onder hout/laminaatvloeren
 • Kan ook worden toegepast onder karpetten of andere vloerbedekking
 • De vloerverwarming reageert snel op de vraag naar warmte
 • Lage kosten
 • Geschikt voor bij- en/of hoofdverwarming
 • Eenvoudige installatie

 • Kwaliteit
  De folieverwarming wordt geproduceerd binnen de EU, heeft een CE keur en voldoet aan alle kwaliteitseisen op het gebied van veiligheid. De folie heeft een hoge betrouwbaarheid. De fabrieksgarantie bedraagt 10 Jaar , maar de folie gaat een leven lang mee!. 
 • Digitale regeling
  Voor de regeling van deze folieverwarming biedt HEATNET een aantal digitale vloerverwarmingsthermostaten met of zonder klokfunctie. Een overzicht van de beschikbare thermostaten treft u eveneens op deze website.

 

 

 • Elke mat, met lengte volgens uw specificatie, is voorzien van 2 aansluitdraden (1 x zwart + 1 x blauw) van 2,5 meter lengte.
 • De dikte van de verwarmingsfolie ter plaatse van de aansluitdraden bedraagt ca 4 mm.

 

Informatie over de laminaatverwarming

Deze laminaatvloerverwarming is volledig onderhoudsvrij en veilig in het gebruik. De laminaatverwarming wordt aangebracht tussen isolatieplaten en vloerdelen.

Ook voor de doe-het-zelver is dit systeem eenvoudig aan te brengen. Wanneer u een laminaatvloer kunt leggen, kunt u ook deze verwarming aanbrengen. Er zijn geen extra bouwkundige aanpassingen of hak- en breekwerk noodzakelijk. Met dit systeem bepaalt u zelf op welke plaatsen in uw vertrek u wilt verwarmen. U kunt eventueel werken met diverse verwarmingszones, die onafhankelijk van elkaar te regelen zijn.

De verwarmingselementen van deze laminaatverwarming liggen veilig tussen twee sterke folies en worden rechtstreeks aangesloten op de voedingsspanning van 220 Volt.

Technische informatie

 • aansluitspanning: 220/230 V (netspanning)
 • opgenomen vermogen: 100 of 160 W/M²
 • bevat geen pvc of halogenen
 • standaard breedten: 50, 75 of 100 cm

Toepassing

Wij adviseren om onder de laminaatverwarming isolatiemateriaal van minimaal 3-6 mm toe te passen.(dit isolatiemateriaal wordt niet door ons geleverd, maar wordt geleverd door goede bouwmarkten)
De laminaatverwarming kan desgewenst ook worden gebruikt onder andere vormen van vloerbedekking of linoleum. Voorwaarde is dan wel dat de vloer vlak is en dat de verwarmingsfolie niet wordt afgedekt door isolerend materiaal.
Wij adviseren deze laminaatverwarming alleen toe te passen in droge ruimten.

De laminaatverwarming en de aansluitdraden zijn goed geïsoleerd. Toepassing onder vloerkleden die kunnen bewegen wordt niet geadviseerd.
In de vloer voorzien van laminaatverwarming mag niet geboord worden.

De prijs

Om het u zo gemakkelijk mogelijk te maken bieden wij deze laminaatverwarming aan met een standaard prijs met vierkante meter. De vermelde prijzen zijn:

 • het op maat maken van de laminaatverwarming
 • inclusief de montage van de aansluitdraden
 • inclusief BTW
 • verzendkosten binnen Nederland bij vooruitbetaling.

Hoe berekent u uw laminaatverwarming

 1. bepaal het gedeelte van de vloer dat verwarmd moet worden: maak vooraf een legplan, zodat u inzicht verkrijgt over de te verwarmen oppervlakte.
 2. de banen mogen elkaar niet overlappen.
 3. u kunt de gewenste oppervlakte verdelen in stroken van 50, 75 of 100 cm breed.
 4. maak stroken van de gewenste breedte (50, 75 of 100 cm) in de door u gewenste lengte
 5. de aansluitdraden (die dus niet warm worden) kunt u desgewenst zelf verlengen
 6. advies: zorg dat de aansluitingen (ter plaatse ca 4 – 5 mm dik) aan de rand van de te verwarmen ruimte liggen.
 7. het is niet noodzakelijk dat u de stroken direct tegen elkaar legt: hoe verder de stroken van elkaar liggen des te lager is de warmteopbrengst.
 8. bepaal hoeveel stroken van 50, 75 of 100 cm breedte u nodig hebt. Door alle lengten bij elkaar op te tellen (aantal meters) en te vermenigvuldigen met de breedte verkrijgt u de totale oppervlakte en kunt u in de prijstabel zien hoeveel de prijs per vierkante meter bedraagt.
 9. de standaard warmteopbrengst bedraagt 100 of 160 W/M².
 10. de laminaatverwarming mag niet worden toegepast in natte ruimten (o.a. badkamer)

Klokthermostaat met vloersensor

Wij adviseren te allen tijde het gebruik van een thermostaat, bij voorkeur een klokthermostaat. De thermostaat dient o.m. als beveiliging tegen oververhitting van de laminaatverwarming.

Proheating adviseert toepassing van de klokthermostaat type WT-PRO-100-Wifi

Aansprakelijkheid

Bij het monteren van de laminaatverwarming dienen de veiligheidsvoorschriften nageleefd te worden. Proheating kan op geen enkele wijze aansprakelijk worden gesteld voor het foutief monteren en dientengevolge onvoldoende functioneren van de laminaatverwarming.
Schakel voor het aansluiten van de laminaatverwarming een elektricien in, als u geen ervaring op dit gebied hebt. Wij kunnen u altijd adviseren bij het maken van uw berekeningen en het aansluiten van deze vorm van verwarming.

Veilig verwarmen

Alle  producten zijn voorzien van een CE keurmerk, en zijn ontwikkeld volgens de strengste veiligheids- en milieueisen.
De veel gestelde vraag of infraroodstraling geen schadelijke gevolgen heeft kan eenvoudig beantwoord worden: nee, infraroodstraling bestaat uit elektromagnetische golven die ook in zonlicht voorkomen welke wij als warmte ervaren en zodoende onschadelijk of zelfs heilzaam te noemen.
Dit laatste heeft zich in het bijzonder bewezen bij mensen met gewrichtsaandoeningen als artritis en reuma, die beduidend minder pijnklachten ervaren.

Op maat verwarmen

De 0,2 mm dunne infraroodfolie heeft een werkbreedte van 50, 75 of 100 cm. Het wordt aan ons geleverd op rollen van 100 m. De folie wordt door ons op de juiste maat geknipt, voorzien van isolatie en aansluitkabels en afgeleverd met een bijbehorende thermostaatklok*.

Gegarandeerd verwarmen

Vloerverwarmingssystemen zijn van de hoogste kwaliteit en worden geleverd met 10 jaar fabrieksgarantie op defecten in de materialen

*Optie